Hajléktalanok Átmeneti Szállása
1078 Budapest., Nefelejcs u. 39.

 

A szolgáltatás célja és feladatai
A hajléktalan személyek önállóbb életének elősegítése, a társadalmi megítélésből származó hátrányok csökkentése, törekvés a hajléktalanság megszüntetésére. Kivezető út mutatása, felkészítő programokkal támogató segítség nyújtása. Lépésről lépésre, a fokozatosság elvét betartva útmutatás a hajléktalan embereknek, hogy más életvitelt folytathassanak, a társadalomba való visszaintegrálásuk elősegítése. E személyek fizikai és mentális állapota javításának támogatása. Felkészítő, nevelő-oktató kurzusokkal zökkenőmentes átmenet biztosítása a hajléktalanok számára a társadalmi befogadás és ismételt beilleszkedés időszakára. A munkanélküliek megélhetésének, és az új, önálló élethez szükséges alapvető feltételeknek megteremtése, a folyamat koordinálása.

Az Intézmény igénybevételére jogosult minden olyan, 18. életévét betöltött hajléktalan személy, aki fizikai és mentális szempontok miatt a társadalmi életben való részvételében tartósan korlátozott, és ennek a kiegyenlítésére támogató segítségre szorul, és igénybe veszi az Intézmény nyújtotta lehetőségeket.
Az intézmény szolgáltatásainak igénybevételéhez szükséges felvételi beszélgetésen megjelenni, melyre minden nap 8 és 16 óra között van lehetőség. 

Elérhetőségek:
1078 Budapest Nefelejcs u.39. 
Tel: 06 1 797 7760
      06 70 931 4765

Nefelejcs
Nefelejcs Nefelejcs

Kiegészítő információk